Chronische pijn door littekens

Wist jij dat je chronische pijn veroorzaakt kan worden door littekens?

 • Loop je al jaren met chronische pijn?

   

  Littekenweefsel gaat door alle lagen heen en zet deze aan elkaar vast.

 • Slaap je daardoor slecht?
 • Heb je zoveel pijn dat je er neerslachtig van wordt?
 • Wil je een pijntovenaar ontmoeten?
 • Heb je een litteken? Van een operatie of een ongeluk? Of van de geboorte van je kind? Alle littekens tellen mee.
 • Is er al die jaren geen enkele therapeut geweest die je van je pijn af kon helpen?
 • Wist je dat chronische pijn door littekens veroorzaakt kan worden?

Als je veel pijn hebt vreet dat energie.

Het is slecht voor je humeur. Je relatie heeft er onder te lijden. Je hebt geen energie meer om leuke dingen te doen.

Heel veel langdurige klachten worden veroorzaakt door littekens.

Littekens van ongelukken, operaties, bevallingen of brandwonden. In bijna 100% van de gevallen veroorzaken herniaoperaties, blinde darmoperaties, nieuwe heupen, keizersneden en nekoperaties een ernstige verstoring in de grote spiergroepen van ons lichaam doordat die belangrijke spieren niet meer werken. Vervolgens geeft die verstoorde werking overbelasting van andere spieren met als gevolg chronische pijn door littekens.

Ik zoek de oorzaak van de verstoorde spierwerking op en haal die weg.

Zo kan de behandeling van een litteken in de nek de rugpijn ogenblikkelijk laten verdwijnen. Vaak zijn klanten heel erg verbaasd en vragen zich af of ik kan toveren…

Het is voor mij een enorme frustratie om te weten dat er heel veel mensen rondlopen met chronische pijnklachten die veroorzaakt worden door een litteken. Waar de reguliere zorgverleners niets mee kunnen. Bij 90% van mijn klanten bereik ik in de 1e sessie een hele grote vermindering van de pijn.

Wat is er te doen aan vastzittend bindweefsel en vervelende littekens?

Een korte behandeling met in eerste instantie de hand gevolgd door nabewerken met de siliconen vacuümcups geeft al meteen verlichting van de klachten.

 

Zo nodig kan ik nog wat verder de diepte ingaan met het basalten GuaSha “schrapertje”. De betrokken spieren gaan weer naar behoren functioneren.

 

Werkt het om littekens te laten behandelen?

Op de beoordelingen pagina vind je een videoreview van Franciska waar zij vertelt over haar ervaring met het behandelen van het litteken van haar tweevoudige keizersnede operatie. Ze was erg blij verrast met het resultaat!

Heb je zo’n vervelende littekenplek?

Heb je chronische pijn én heb je ergens een litteken? Boek dan nu een online afspraak via de Treatwell button. En laat ook jouw pijn wegtoveren.

Tarief: het tarief bij losse consulten bedraagt 86 euro per 60 minuten. Een sessie van 75 minuten kost 105 euro en een sessie van 90 minuten kost 125 euro.  U kunt bij Triggerpoint Almere ook betalen met uw PIN pas.

Voor de vergoeding door verzekeraars heeft Triggerpoint Almere een AGB code: 90066150. Jan Bart heeft als zorgverlener een eigen registratie in het AGB register onder nummer 90106924. Beide nummers worden vermeld op de facturen. Vergoeding door verzekeraars is niet gegarandeerd. Sommige verzekeraars vergoeden een deel, anderen zelfs niets.

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere.

treatwell-appointment-blue

Kies hierbij voor de optie Fascia/littekenbehandeling. Je kunt ook bellen of WhatsAppen met 0620625230 of mailen met info@triggerpointalmere.nl.

5 feiten over de behandeling.

 1. Ik heb wel een litteken, maar dat is zó oud dat kan geen effect meer hebben. Nee, zo werkt dat niet. Het litteken kan al 60 jaar geleden een zwakte veroorzaakt hebben waar je nu pas last van krijgt. Omdat er een overbelasting bij gekomen is. Die overbelasting leidt nu samen met de zwakte tot pijn.
 2. Mijn litteken is mooi genezen en ik voel er niets meer van. Dus bij mij speelt dat niet. Dat zegt helaas niets. Oppervlakkig kan het er mooi uitzien maar het dieper gelegen weefsel is wel permanent beschadigd geraakt.
 3. Dat litteken is best traumatisch, ik wil er niet aan herinnerd worden. Laat staan dat ik er een ander aan ga laten zitten. Ja, dat is begrijpelijk. Maar je ontneemt jezelf de kans op een pijnvrij leven als je niet open staat voor een heel kort onderzoek waarbij we kijken wat er gebeurt met je pijn als je zelf je litteken aanraakt. De behandeling van een verstorend litteken gaat het meest effectief wanneer ik als ervaren therapeut dat doe. Maar als je niet wilt dat ik eraan kom kun je er zelf ook heel veel aan doen.
 4. Bij de geboorte van mijn kind ben ik flink ingescheurd en ingeknipt. Daar waren veel hechtingen bij nodig dus het zal ook een flink litteken zijn. En sinds die bevalling heb ik pijn. Maar een ander mag toch echt niet aan dat litteken komen. Veel te intiem. Ja, daar heb je helemaal gelijk in. Ik wil daar ook echt niet aan komen. Maar ook hier geldt weer dat je jezelf de kans op een pijnvrij leven ontneemt als je niet het effect van dit litteken onderzoekt. Het aanraken van het litteken bij het testen kun je zelf doen, door dunne kleding heen. Ik bedek je daarbij met een handdoek. Ik leer je hoe je zelf je litteken kunt behandelen. En ga enkele minuten de kamer uit wanneer je de zelfbehandeling doet. Voor de zelfbehandeling in de weken na de eerste sessie kun je natuurlijk een plaats en moment kiezen waarbij je alle gewenste privacy hebt.
 5. Ik wil mijn litteken wel zelf behandelen, maar het zit op een plek waar ik heel slecht bij kan. Ja, dat is soms lastig. Vooral als je het litteken niet kunt zien of voelen. Ik kan desgewenst een foto maken van de plek waar het litteken zit. Dat helpt met vinden. Als je er niet goed bij kunt zijn er hulpmiddelen die je kunnen helpen om lastig bereikbare plekken toch aan te kunnen pakken. En ik kan natuurlijk altijd een partner of familielid van je instrueren om je litteken te behandelen.

Als je echt van je pijn af wilt vinden we samen altijd een oplossing voor deze uitdagingen.

 

een