Zelfbehandelings hulpmiddelen

Kan ik mezelf behandelen bij chronische pijn en littekens?

 

Ik ben een Triggerpoint coach. Dat wil zeggen dat ik niet alleen klanten onderzoek en behandel maar instrueer ze ook in de zelfbehandeling van triggerpoints. De insteek daarbij is dat na een aantal behandelingen klanten mij niet meer of veel minder vaak nodig hebben om hun klachten onder controle te houden. Als ik dat uitleg hoor ik vaak de reactie: ”maar daar kan ik zelf toch helemaal niet bij?”.

 

Gelukkig zijn er allerlei handige hulpmiddelen op de markt om jezelf te kunnen behandelen op plekken waar je anders niet bij zou kunnen. Een aantal daarvan heb ik op voorraad zodat klanten direct na een bezoek aan mijn praktijk kunnen beginnen met de zelfbehandeling.

 

Welke zelfbehandelings hulpmiddelen kan Triggerpoint Almere leveren?

 

 

 

 De verbeterde massagebal. Iets groter en iets zachter dan de oorspronkelijke massagebal. Daardoor iets   milder in het gebruik. Bovendien is het rubber wat stroever waardoor hij meer grip heeft op zowel de muur als   op de huid. De verkoopprijs van de massagebal is 5 euro. Klanten die bij mij komen voor een behandeling   geef ik dit balletje vaak gratis mee naar huis. Service van de zaak. 

 

 

massagebal-triggerpoint-almere-klein

 

De fascia en ligament bal. Net zo groot als de massagebal maar duidelijk zachter. En daardoor vriendelijker. Heel geschikt om bindweefsel los te maken of de ligamenten (banden) van de wervelkolom. Lekker stroef rubber. De verkoopprijs van de fascia/ligament bal is 5 euro.

 

 De houten Knobble. Voor plekken waar je zelf goed bij kunt maar waarvan je het belastend voor je vingers   vindt om jezelf te masseren. De Knobble houdt prettig vast en geeft toch veel gevoel. De verkoopprijs van de   Knobble is 12 euro.

 

 

De vierpoot. Met hetzelfde gebruiksdoel als de Knobble maar met een duidelijk andere grip. Natuurlijk kun je ze allebei even proberen voordat je kiest. De verkoopprijs van de vierpoot is 9 euro.

  De zacht opgeblazen Pilatesbal. Heel fijn om met de buik op te gaan liggen om zelf het bindweefsel en de spieren van de buik d.m.v. je ademhaling los te masseren. De verkoopprijs van de Pilatesbal is 8 euro. 

 

 

 

De Pinda bal. Twee rubberballen die vast met elkaar verbonden zijn. Heel fijn om bijvoorbeeld de spieren aan weerszijden van je wervelkolom mee los te maken door erop te gaan liggen en de pinda bal werveltje voor werveltje naar boven te schuiven. Maar ook fijn om bijvoorbeeld de onderarm mee te masseren omdat deze pinda bal niet wegrolt. De verkoopprijs van de pinda bal is 18 euro.

 

  De siliconen cups. Heel fijn om zelf te gebruiken om je bindweefsel mee los te maken. Veilig in het gebruik en natuurlijk krijg je van mij een korte uitleg hoe je ze kunt gebruiken. De verkoopprijs van 1 siliconen cup is 5 euro. Leverbaar in 3 maten.

 

 zelfbehandeling - spieractivatie - triggerpoint

 

De rubberen weerstandsband. Zelfbehandeling bestaat uit twee onderdelen: eerst losmaken wat er vast zit en dan activeren wat zwak is. Deze twee meter lange weerstandsband is niet bedoeld voor krachttraining maar puur voor het weer aanzetten van door de hersenen uitgeschakelde spieren. Bij elke verkoop krijg je een duidelijke instructie hoe jij voor jouw klacht deze band moet gebruiken. De verkoopprijs van de weerstandsband is 12 euro.

 

Last but not least: De Theracane. De grote groene haak waarmee je alle plekken op je lijf heel goed bereiken kunt zonder in allerlei gekke houdingen te gaan staan. Erg fijn in het gebruik. De Theracane is ook geschikt om littekens op bijvoorbeeld de rug mee te behandelen. Wel wat duurder maar als deze je helpt om van je pijn af te komen is dat ook veel waard. Door de wat hogere prijs geef ik de Theracane vaak even mee om uit te proberen voordat je overgaat tot de definitieve aanschaf. De verkoopprijs van de Theracane is al jaren 55 euro.

 

 

 

Kan ik ook online bestellen bij Triggerpoint Almere?

 

Alle materialen zijn in de praktijk verkrijgbaar. Ik doe niet aan verzenden. Als je online wilt bestellen en thuis laten bezorgen verwijs ik je door naar de Triggershop van mijn collega Rob Beenker. Natuurlijk is het wel mogelijk dat je de artikelen bij de Triggerpoint Almere praktijk ophaalt.

 

 

“De beste klant is de tevreden klant die zichzelf pijnvrij kan houden.”

 

Wil je weten wat Triggerpoint Almere je te bieden heeft? Kijk dan op de pagina met ons aanbod.

 

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere.

 

treatwell-appointment-blue