Over Jan Bart

“Het is frustrerend om met pijnklachten naar een therapeut geweest te zijn en na tien sessies nog niets opgeschoten te zijn .”

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin mijn vader ernstige rugklachten had. Door zijn hernia waren de mogelijkheden om leuke dingen met het gezin te ondernemen beperkt. Leuke dagjes uit was beperkt mogelijk. Een potje stoeien met mijn vader zat er niet in. De hernia van mijn vader had een behoorlijk impact op het dagelijkse leven in ons gezin. Meerdere malen is hij geopereerd met de vrij primitieve technieken van de begin jaren 70. Bij een van de operaties is er onherstelbare schade aangericht waardoor hij de rest van zijn leven ernstige pijnen had.

“De laatste jaren heb ik me vaak afgevraagd: Met de kennis en kunde waar ik nu over beschik, hoeveel van zijn ellende had er voorkomen kunnen worden als er voor hem iemand was geweest zoals ik nu voor anderen kan zijn?”

Dat maakt dat mijn grootste drijfveer in mijn werk bestaat uit de wens tot het wegnemen van de oorzaak van de pijn van al die mensen die daar nodeloos mee rondlopen. Ik weet van nabij dat chronische pijnklachten het leven van jezelf en je omgeving verschrikkelijk beperken. Het is dan ook geweldig om een keerpunt in het leven van mensen te kunnen zijn door de therapie die ik aanbied en te zorgen dat ze van een leven met veel pijn en weinig levensplezier weer een normaal en vreugdevol leven kunnen leiden.

Ik werk nu vaak met klanten met veel (langdurige) pijn. Mijn benadering  is heel anders dan van andere behandelaars. Ik richt me volledig op het wegnemen van de oorzaak van de klachten. Dat alleen al wordt enorm gewaardeerd. Ik stop in principe niet voordat ik de oorzaak van de klacht gevonden heb. En bij 90% van mijn nieuwe klanten lukt dat ook. Wat denk je? Hoor je bij die 90%?

Of denk je: ”Mooie praatjes, maar kan hij zijn klanten echt zo goed helpen?”. Kijk maar eens op mijn beoordelingen pagina, naar de reviews op mijn Google business pagina en op de Treatwell pagina

treatwell-appointment-blue

Wie is Jan Bart?

Ook ik hoor inmiddels tot de categorie ouder wordende sporter die graag zijn lijf in goede staat houdt. Als je net als ik geregeld fysiek flink bezig bent kan het zijn dat je lichaam af en toe extra aandacht nodig heeft. Spieren kunnen overbelast raken en ermee stoppen. Wervels in je rug kunnen verschuiven of vast gaan zitten. En dan krijg je pijnklachten. Gelukkig is daar vrijwel altijd makkelijk iets aan te doen. Daarom is Jan Bart een therapeut pijnbestrijding chronische pijn.

Wat doet Triggerpoint Almere daaraan?
In 2012 heb ik Triggerpoint Almere opgestart. Wat zijn triggerpoints? Meer details daarover kun je vinden onder het kopje “Ons aanbod” en in deze korte video die je hier kunt zien. Kortweg zijn het kleine verkrampingen in spieren, die tot allerlei klachten in het hele lichaam kunnen leiden. Klachten zoals pijnlijke uitstralingen naar armen, benen en rug. Soms is er bij deze klachten de diagnose fibromyalgie gesteld, een aandoening waarbij triggerpoints een belangrijke bijdrage aan de pijnklachten kunnen leveren. Maar ook hoofdpijn wordt veelal veroorzaakt door geactiveerde triggerpoints. Ik heb in 2015 de opleiding tot Triggerpoint Coach met succes afgerond. Daarbij ben ik getraind om triggerpoints te behandelen en cliënten te leren hoe ze zichzelf dagelijks kunnen behandelen.

Komt de pijn dan altijd van triggerpoints?
Inmiddels wordt steeds duidelijker dat het behandelen van de spieren alleen niet voldoende is. Vastzittend bindweefsel door littekens of verkeerd uitgelijnde botten als het heiligbeen of ruggenwervels kunnen voor langdurige pijnklachten zorgen. Sinds 2012 neem ik vaak deel aan cursussen om steeds meer te leren over het verhelpen van klachten. In praktijk blijkt dat ik daarbij vaak veel verder kom dan fysiotherapeuten of manueel therapeuten. Ook omdat de technieken die ik toepas vaak heel recent ontwikkeld zijn. Zo’n 6x per jaar kom ik met een groepje hoog opgeleide mensen samen om nieuwe baanbrekende testmethoden te ontwikkelen aan de hand van een coach die met mooie ideeen komt.

Wat kun jij hieraan doen?
Spreekt dit je aan? Heb je klachten aan rug, schouders, armen of benen of last van hoofdpijn? Neem dan contact op via info@triggerpointalmere.nl of bel met 06 20625230 en we maken een afspraak voor een behandeling. Of gebruik onderstaande knop voor een online boeking.

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere.

treatwell-appointment-blue

Benieuwd of de pijnbestrijding door Triggerpoint Almere werkt?
Klik op de beoordelingen pagina naar reviews van klanten die heel erg blij zijn geworden na hun behandeling door Triggerpoint Almere. En maak ook een afspraak om van je pijn af te komen!