Triggerpoint therapie

Als ik hier druk doet het daar geen pijn meer…”

Wat zijn triggerpoints?

triggerpoint-spiercontractieTriggerpoints zijn kleine, hele locale, verkrampingen in spieren.
Deze verkrampingen zullen op die plek in de spier pijnklachten veroorzaken maar geven ook vaak uitstralingspijnen. Ook kunnen ze aanleiding geven tot gevoelloosheid of tintelingen en verlies van kracht.
Veel pijnklachten in spieren en gewrichten worden veroorzaakt door geactiveerde triggerpoints. Maar ook hoofdpijnen zoals migraine vinden vaak hun oorzaak in geactiveerde triggerpoints van bijvoorbeeld de nekspieren. Meermalen heb ik al cliënten met migraine klachten kunnen helpen om de klachten flink te verminderen.
Triggerpoints laten zich gemakkelijk behandelen. Klik op deze link voor een animatie van 2 minuten die je uitlegt wat triggerpoints zijn en wat je eraan kun doen.

Vaak is al bij een eerste behandeling duidelijk of er triggerpoints zijn die de betreffende pijnklachten veroorzaken. En geeft die eerste behandeling al verlichting van de pijn. Je weet dus al snel of deze behandeling zin heeft voor jouw specifieke klacht.

De behandeling van triggerpoints gebeurt voornamelijk door de cliënt zelf. Je kunt dat namelijk zelf, meerdere keren per dag, kort doen. De therapeut coacht de cliënt daarbij en controleert periodiek of de behandeling goed gaat en past de behandeling zo nodig aan. Na een paar consulten heeft de therapeut zich vaak al overbodig gemaakt. Slecht voor de business maar goed voor de cliënt…

Heb je pijn in spieren, gewrichten of pezen, of hoofdpijn, maak dan een afspraak. En kom naar de praktijk in Almere.
Dan bekijken we of er triggerpoints zijn die voor je klachten zorgen.

Sinds 21 november 2015 is Jan Bart officieel Triggerpoint Coach.

Sinds 21 november 2015 is Jan Bart officieel Triggerpoint Coach.

Tarief: het tarief bedraagt 86 euro per 60 minuten. Een sessie van 75 minuten kost 105 euro en een sessie van 90 minuten kost 125 euro.  U kunt bij Triggerpoint Almere ook betalen met uw PIN pas.

Voor de vergoeding door verzekeraars heeft Triggerpoint Almere een AGB code: 90066150. Jan Bart heeft als zorgverlener een eigen registratie in het AGB register onder nummer 90106924. Beide nummers worden vermeld op de facturen. Vergoeding door verzekeraars is niet gegarandeerd. Sommige verzekeraars vergoeden een deel, anderen zelfs niets.

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere,

treatwell-appointment-blue 

Je kunt ook bellen met 0620625230 of mailen met info@triggerpointalmere.nl.

Meestal zijn er maar een paar behandelingen nodig. Al kan het soms nuttig zijn om bijvoorbeeld eens per een a twee maanden een “onderhoudsbeurtje” te laten geven.

In mijn praktijk merk ik vaak dat cliënten met schouder-, nek- en hoofdpijnklachten een hoge ademhaling hebben. Dat wil zeggen dat ze met name met de borst ademhalen en niet met de buik. Die hoge ademhaling zorgt er vaak voor dat de klachten in stand gehouden worden. Jezelf leren om met je buik adem te halen is vaak niet makkelijk. Mijn collega Hanneke Heij van Triggertouch heeft een ademhalingsoefening ingesproken die je gratis kunt beluisteren door op onderstaand plaatje te klikken.

10-min-ademhaling