Nieuws

NKT 2 certificaat Triggerpoint Almere

Op 13 januari 2020 heeft Jan Bart met succes het examen voor de certificering van de NKT level 2 afgerond. Daarvoor heeft hij allerlei extra diagnostische technieken geleerd waarmee nog effectiever de oorzaak van pijnklachten gevonden kan worden. Zo blijkt nekpijn vaak gekoppeld te zijn aan een probleem met een bilspier of een vastzittend gewricht in de rug. Een relatie die je niet direct verwacht! 

25 en 26 april 2020 zou Jan Bart in Londen zijn om te assisteren bij de NKT level 2 cursus door de Amerikaanse docente Kathy Dooley. Zij is een enorm inspirerende docente die weer een heel andere manier heeft om de lesstof te presenteren. Ongetwijfeld zou Jan Bart veel van haar hebben kunnen leren, maar door de Coronacrisis is dit helaas niet doorgegaan.

NKT 2 docente Kathy Dooley

Die cursus zou door een andere docent, Simon Jones, gegeven worden op 5 en 6 september 2020, maar helaas is ook dat uitgesteld. inmiddels is bekend dat deze cursus in Londen toch door de inspirerende Kathy gegeven gaat worden. En wel op 20 en 21 februari 2021. Corona volente….

Simon Jones NKT instructor

In het weekend van 16 en 17 mei 2020 zou Jan Bart meedoen aan de 3e en laatste NKT module. Maar ook dat is nu opgeschoven naar september. En nu dan weer doorgeschoven naar december 2020. Laten we hopen dat het nu wel door kan gaan… 

 

 

 

 

Sinds 20 november 2018 is Triggerpoint Almere op een nieuwe locatie te vinden: Randstad 22-165 1316BM  Almere. Daar is de praktijk gevestigd in het pand van Puur Almere samen met een dertig tal andere therapeuten. Een mooie plek voor samenwerking met een mooie behandelruimte helemaal voor mijzelf!

Spiertestcursus Zagreb

In het weekend van 10 en 11 december 2018 is Jan Bart naar Zagreb geweest voor een heel inspirerende cursus van de Amerikaan Thomas Wells waar hij nog effectievere spiertesten heeft geleerd maar vooral heeft geleerd om te vertrouwen op wat zijn handen hem zeggen over de spieren van een client. Een mooie uitbreiding op de NKT vaardigheden.

Op 09 en 10 december 2017 heeft Jan Bart meegedaan aan de eerste module van de Neuro Kinetic Therapy opleiding. Daar heeft hij geweldige technieken geleerd leren om spieren te testen op hun functie en die functie zo nodig te herstellen. In 2018 en 2019 heeft hij meegedaan aan studieklassen met NKT collega’s om zijn vaardigheden verder te vergroten. 25 april 2018 is Jan Bart geslaagd voor zijn NKT1 certificering. Op de kaart van certified-practitioners is hij te vinden als enige NKT therapeut van Flevoland! 

Triggerpoint Almere bij neuro kinetic therapy opleiding.

 

 

 

 

In juni 2019 en november 2019 heeft Jan Bart geassisteerd bij NKT1 cursussen in Amsterdam. Een internationale groep van voornamelijk fysiotherapeuten de fijne kneepjes van de testen voor het vinden van de oorzaak van klachten bijbrengen. Erg leuk om te doen!

In 2017 is Jan Bart tien keer naar de SMART training in Rijswijk geweest, die door collega Triggerpoint coach en trainer Clifton Tjien A Fat van Back in Balance gegeven wordt. Bij deze training heeft Jan Bart geleerd hoe hij nog slimmer en effectiever onderzoek kan doen en kan behandelen. Deze SMART trainingen hebben ook in 2018 en 2019 veelvuldig plaatsgevonden en ook voor 2020 zijn ze inmiddels ingepland. 

Op 24 juni 2017 is Jan Bart naar een Fascia Fit training geweest waar hij geleerd heeft hoe hij zijn eigen fascia kan behandelen. Deze kennis kan hij natuurlijk ook weer overdragen aan zijn klanten!

Diploma triggerpoint coach

 

 

 

 

Op 21 november 2015 heeft Jan Bart met succes het examen van zijn 3 jarige opleiding tot Triggerpoint Coach afgelegd! De formele erkenning dat hij een goede therapeut is. Veel cliënten hadden dat natuurlijk al gemerkt maar toch is het leuk als het ook erkend wordt met een diploma.

Triggerpoint Almere is als Triggerpoint coach (de enige in heel Flevoland) vermeld op de website van de Triggerpoint Coach opleiding.

Na het succesvol doorlopen van de Reiki 1 module is Jan Bart (en met hem zijn cliënten) zo enthousiast over deze techniek dat hij ook de vervolgopleiding Reiki 2 heeft gedaan. In 2020 heeft Jan Bart de Reiki Master 3A initiatie ondergaan. De Reiki behandelingen zijn nu nog krachtiger en veelzijdiger.

Je kunt bij Triggerpoint Almere ook betalen met je PIN pas.

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere,

treatwell-appointment-blue