Pijnbestrijding

Heb je last van chronische pijn?pain treatment expats almere

  • Ben je al overal geweest maar niemand heeft je kunnen helpen?
  • Pijn in je rug of in je nek? Of hoofdpijn? Houdt je chronische pijn je uit je slaap?
  • Merk je dat door die pijn je mogelijkheden beperkt worden doordat dit je heel veel energie kost?
  • Doe je daardoor minder vaak leuke dingen dan je graag zou doen?

Wat bereik jij met een pijnbehandeling?

In een enkele sessie spoor ik de oorzaak van je chronische pijn op en pak die aan. Zodat de spieren in je lijf weer gaan werken zoals ze dat horen te doen en de balans hersteld wordt. Je krijgt vervolgens huiswerk mee om te zorgen dat het behaalde resultaat ook beklijft.

Het fijne van een behandeling door Triggerpoint Almere is dat er in een sessie al een heel duidelijk effect bereikt wordt. Vrijwel altijd bereik ik minimaal 50% vermindering van de klachten waarna we in de vervolgsessies samen verder werken aan de pijnvermindering.

Als je minder pijn hebt ervaar je meteen meer energie in je dagelijks leven en krijg je weer zin om leuke dingen te gaan doen.

Wat doe ik aan je pijnklachten?

David Weinstock, NKT founder, with Jan Bart.

Jan Bart met de oprichter van de NKT opleiding, David Weinstock.

De twee belangrijkste technieken die ik gebruik zijn triggerpoint therapie en Neurokinetic Therapy (NKT). Met de NKT spoor ik de oorzaak van je chronische pijn op, met de triggerpoint therapie verhelp ik ze. Een NKT therapeut controleert met heel precieze tests de werking van spieren en kan zo bepalen welke spieren vanuit het bewegingscentrum in de hersenen “aan” staan en welke “uit”. Door de uitgeschakelde spieren weer aan te zetten, en de cliënt oefeningen mee te geven om deze aan te houden, wordt het evenwicht hersteld. Ook wordt de lichaamshouding vaak direct veel beter. De herstelde balans zorgt voor een terugkeer van de kracht en het verdwijnen van de pijn.

Wat kun je zelf doen aan je pijnklachten?

De behandeling van triggerpoints gebeurt voornamelijk door de cliënt zelf. Je kunt dat namelijk zelf, meerdere keren per dag, kort doen. De therapeut coacht de cliënt daarbij en controleert periodiek of de behandeling goed gaat en past deze zo nodig aan. Na een paar consulten heeft de therapeut zich vaak al overbodig gemaakt. Slecht voor de business maar goed voor de cliënt… Om de spieren weer echt goed te laten functioneren is vaak een periode van weken tot maanden nodig.

Hoe ziet een behandelsessie eruit?

Bij de eerste afspraak wordt een vrij uitgebreide intake gedaan om de behandelaar een goed beeld te geven van de chronische pijn klachten en de mogelijke achtergrond daarvan. Dan volgen onderzoek en behandeling. De sessie wordt afgesloten met een instructie voor zelfbehandeling. Indien de klachten dat toestaan kunnen in overleg vervolgsessies korter zijn dan 1 uur.

Een pijnbehandelings sessie van 1 uur kost 86 euro. U kunt bij Triggerpoint Almere ook betalen met uw PIN pas.

Voor de vergoeding door verzekeraars heeft Triggerpoint Almere een AGB code: 90066150. Jan Bart heeft als zorgverlener een eigen registratie in het AGB register onder nummer 90106924. Beide nummers worden vermeld op de facturen. Vergoeding door verzekeraars is niet gegarandeerd. Sommige verzekeraars vergoeden een deel, anderen zelfs niets.

Pijnbehandeling, ook dat kan in Almere!

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere,

treatwell-appointment-blue

Kies hierbij voor de optie Neurokinetic Therapy. Je kunt ook bellen met 0620625230 of mailen met info@triggerpointalmere.nl.

Vijf misvattingen:

  1. Hij gaat naalden in me prikken en dat doet heel veel pijn! Nee, dat doe ik niet.  Ik gebruik alleen mijn handen.
  2. Maar als hij zijn handen gebruikt is dat ook heel erg pijnlijk! Je zult zeker voelen dat ik je aan het behandelen ben. Maar ik vraag altijd aan mijn cliënten om het me te vertellen wanneer de pijn oncomfortabel wordt. Een zeven op een schaal van 1-10 is aanvaardbaar. Niet meer. Een zeven betekent dat je je nog kunt ontspannen. Soms kan de pijn kort wat heviger zijn. Daar waarschuw ik dan altijd even voor.
  3. Ik moet daar bijna helemaal in mijn blootje op de tafel gaan liggen! Nee hoor, het testen kan prima met dunne elastische kleding aan. Een spijkerbroek is geen goed idee. Laatst heb ik een moslimvrouw onderzocht en behandeld terwijl ze volledig door kleding bedekt was. Dat ging wat lastiger maar was zeker wel mogelijk!
  4. Dat hele triggerpoint gedoe is maar zweverig en vaag. Er is niets exacts of wetenschappelijks aan. Fout. De testen die ik doe leveren exacte resultaten op. Na de behandeling herhaal ik de testen om te bepalen of ik aan de ware oorzaak van de klachten heb gewerkt of dat er nog een dieper liggende oorzaak was. Ik zoek door tot de pijn flink is afgenomen.
  5. Er zijn veel sessies nodig en dat gaat me een heleboel geld kosten! Meestal is de pijn na drie sessies zo goed onder controle dat de frequentie van vervolgbehandelingen heel laag kan zijn. Als ze nog nodig zijn….

Hoe zijn de ervaringen met de pijnbehandeling?

Bij de beoordelingen pagina staat een video van Josephine. Zij was typisch een klant om met NKT aan de gang te gaan. In de video vertelt ze hoe ze de eerste behandeling ervaren heeft en wat het resultaat van die eerste sessie was. Hieronder haar feedback enkele dagen na de tweede behandeling.

It is so remarkable that after 2 sessions with you, I am now feeling 90 to 95% cured.  I have no further issues with my hip, leg, stomach and back muscles anymore.  I will keep doing the exercises you have given me and am particularly enjoying the ball rolling exercise,  which is continually tweaking the trigger points and muscles that you have activated. Which will get me to the 100% recovery rate.

There are no words to describe the feeling and gratitude I have for the work that you have done on the pain in my body.  After 2 years of living with pain and seeing many practitioners, from osteopaths, chiropractioners, and many physio therapists, there has been no one that has been able to do what you have achieved in 2 sessions.

It has not only had a huge effect on me physically but also mentally.  I had gotten very depressed about it in the first year and although I had taken a more positive attitude the second year, I was unable to find the cause or get help with the pain I was enduring.

You have given me my life back and I shall be forever grateful for your knowledge and from releasing me out of the grips of pain. I would highly recommend you to everyone that has any kind of pain, or is living with pain,  as I know that your NKT and triggerpoint techniques would be of huge benefit to everyone.

NKT 2 certificaat Triggerpoint Almere

NKT Master certificaat