Beoordelingen

Na een heerlijke vakantie in juni 2016 ging ik weer lekker aan het werk maar de eerste werkdag scheurde een pees in mijn rechter arm/schouder.
Eerst naar de huisarts en vervolgens naar de specialist in het Flevoziekenhuis. Een foto, echo, MRI scan en 10 weken wachten verder, had ik een afspraak bij de fysiotherapeut om een test te doen die de spierkracht voor en na de operatie moest kunnen vergelijken. 7 oktober kwam een plekje vrij op de operatie spoedlijst en ben ik geholpen.
Na de operatie een mitella om en weer naar huis met de mededeling de schouder 6 weken beslist niet gebruiken. Hersteltijd 3 tot 6 maanden. Wel wekelijks een afspraak bij de fysiotherapeut om te zorgen dat het niet gaat verkleven.
Na 8 weken therapie van 20 min. totaal geen vooruitgang en toch een verkleving (frozen shoulder) opgelopen. Extra hersteltijd +/- 6 maanden.
Mijn wereld stortte in bij het idee anderhalf jaar niet kunnen werken en thuis als een zombie rond te lopen want slapen was er door de pijn haast niet bij.
Ik ging zoeken op internet naar alternatieve behandelingen en specialisten in behandeling frozen shoulder en stuitte op TRIGGERPOINT therapie en wat ik daar zag gaf mij weer hoop dat het beter en, belangrijk, sneller kon. Als maar de helft klopte van wat werd gezegd was ik al tevreden. Nu nog zoeken naar een therapeut in Almere en mijn herstel kon opnieuw beginnen.
Ik kom in contact met J B Sloothaak van Triggerpoint Almere. Na mijn verhaal te hebben verteld werd mij verteld dat er een winst van zeker een half jaar was te behalen. Geen garantie maar zeer goede mogelijkheden.
2e week januari 2017 begonnen met de behandelingen en ik merkte vanaf de eerste behandeling direct een verbetering. Behandeling na behandeling ging het steeds beter en na 2 maanden kon ik mijn arm zo goed als recht omhoog brengen. Een enorme vooruitgang!
Ik heb nu, eind maart, al 2 dagen op mijn werk rondgelopen. Ik ben vrachtwagen chauffeur en moet zelfstandig kunnen werken. Mee op de auto en zelf heftruck rijden gaat redelijk. In en uitstappen van de vrachtauto geeft nog wat ongemak maar toch, ik ben weer in staat om op het werk (en thuis) nuttig te zijn.
Ik kan iedereen met een zwaar beroep maar ook topsporters aanbevelen om een triggerpoint therapeut te bezoeken.
De manier waarop Jan Bart Sloothaak je behandelt is fantastisch en de uitleg wat en waarom hij het doet of wat het probleem is geeft je een leidraad om verder te gaan met herstellen en je kleine ongemakken zelf op te lossen.
Nu op dit moment 3 maanden nadat ik bij Jan Bart ben gekomen heb ik met arbo dienst en werkgever goede afspraken kunnen maken en verwacht eind april weer diverse ritten te kunnen rijden.
Onbegrijpelijk dat Triggerpoint therapie niet door de specialisten word aangeraden.
Op dit moment is Jan Bart Sloothaak een van de belangrijkste personen die ik ken. Zonder zijn praktijk was ik misschien nooit meer aan het werk gekomen want wie zit op een half invalide chauffeur van 60 jaar te wachten? Gerrit – Almere

Ik heb vandaag een hotstone behandeling gehad van Jan Bart van Trigger Point Almere. Bij aankomst werk ik vriendelijk ontvangen en naar boven begeleidt. Daar aangekomen kreeg ik een mok thee en werd er een intake gehouden. Jan Bart is een rustige man, die ruim de tijd voor mij heeft genomen. Hij weet duidelijk waar hij over praat en kan dat ook prima uitleggen, wat je weer ervaart als je wordt gemasseerd. Ik heb een heerlijke hotstone massage gehad welke mij helemaal liet ontspannen. Tijdens deze massage heeft hij ook nog even een paar vervelende plekken behandeld, waardoor ik daar nu minder last van heb. Als cadeautje kreeg ik nog een korte reiki behandeling, welke ik als zeer prettig heb ervaren. Na de behandeling kreeg ik nog een kop thee en hebben we even wat nagepraat. Jan Bart dank je wel voor de ontspannen middag. Ik heb er erg van genoten. Ik kom binnenkort zeker nog een keer terug voor een behandeling. Ria – Almere.

Prima behandeling. Voor herhaling vatbaar. Rustige sfeermuziek met vogeltjes. Vriendelijke masseur. Ruud – Huizen.

De krampen in mijn kuiten zijn vakkundig weggemasseerd zodat ik een tennistoernooi kon spelen. Bovendien kreeg ik tips en oefeningen hoe ik zelf knooppunten kan wegmasseren. Maar dat kan ik natuurlijk lang niet zo goed als de expert. Maarten – Almere.

Ik had via Treatwell een sportmassage behandeling geboekt bij Jan Bart. Het was een hele relaxte behandeling. Ik kwam aan en werd vriendelijk naar boven begeleid waar de massage plaats vond. Het was een warme ruimte met rustgevende muziek op de achtergrond. De masseur had overduidelijk veel verstand van zaken wat een vertrouwelijk gevoel gaf. De massage was verder heel lekker en losmakend. Marc – Almere.

Na pijnklachten in mijn (dominante) linker elleboog, veroorzaakt door een overstrekking, ging ik naar de huisarts. Daar werd een tenniselleboog geconstateerd. 3×600 mg ibuprofen en rust was de oplossing. Ik had echter niet zoveel zin in vele grammen ibuprofen en ook die rust kon ik niet opbrengen. Toen kwam ik bij Jan Bart van Triggerpoint Almere terecht en hij heeft vakkundig mijn arm onderzocht. Al na 1 behandeling voelde ik dat dit wel eens zou kunnen werken. Ik kreeg gemakkelijke oefeningen mee en na de tweede behandeling werd de pijn al een stuk minder. Echter mijn elleboog kon ik nog steeds overstrekken. Ook  hier had Jan Bart een gepaste oplossing voor. Mijn elleboog werd ingetaped en zodoende kreeg mijn elleboog rust. Momenteel ben ik pijnvrij, en als ik toch mijn arm teveel belast kan ik mijzelf goed behandelen met de eenvoudige oefeningen die Jan Bart me geleerd heeft. Maria – Almere.

In het kleuteronderwijs is een blessure makkelijk gemaakt. Is het niet door het vele bewegen van hoog naar laag, dan wel door de bijkomende druk en stress die in het onderwijs veel leerkrachten parten speelt. Bij mij geeft deze combinatie veel klachten in de rug, de nek en het hoofd. Door de behandeling van de triggerpoints daarin ben ik snel van de pijn af geraakt. Ook leerde ik hoe ik mezelf snel en preventief kan behandelen. Willemijn – Almere.

Ik ben naar Jan Bart gegaan omdat ik hele erge hoofdpijn had en ik daar niet graag de kerstdagen mee in ging. Al sinds mijn pubertijd heb ik last van migraine. Compleet met de bekende aura’s en maandelijks een paar dagen in een verduisterde kamer moeten liggen. Allerlei medicatie gehad in de loop der jaren wat wel hielp maar ook veel bijwerkingen gaf. Jan Bart heeft me uitgebreid onderzocht om geen enkele mogelijke veroorzaker van de klachten te missen. In mijn schouderspieren en bovenin mijn nek zaten plekken die echt aanvoelden als mijn hoofdpijnplekken. Na behandelen daarvan voelde ik meteen dat het anders was. Pijn die er al tientallen jaren zat was opeens weg, heel gek. Ik heb geleerd hoe ik mezelf kan behandelen en dat doe ik nu drie keer per dag, met die Theracane. Wat een ideaal ding is dat, z’n prijs zeker waard als je daardoor geen hulp van anderen meer nodig hebt! Ik ben nu vrijwel hoofdpijnvrij. Geertje – Almere.

“Afgelopen zomer heb ik in Griekenland twee dagen aardappelen geschild. Van die hele grote. Sindsdien kon ik mijn linkerduim bijna niet meer bewegen en deed deze heel veel pijn. De huisarts en de neuroloog konden me niet helpen. Op een MRI foto was alleen een verdikking in de duim te zien. Bij Trigger Point Almere bleek dat er een triggerpoint in de spier van mijn duim zat. Toen Jan Bart dat weg masseerde deed het best wel pijn maar kon ik mijn duim meteen veel beter bewegen. De volgende behandeling heeft hij aan mijn schouderklachten gewerkt. Ik kon mijn armen namelijk lastig omhoog bewegen. Ook die behandeling deed soms best pijn maar nu kan ik mijn armen tenminste weer pijnloos bewegen. Ook mijn duim doet geen pijn meer. Ik ben er echt verbaasd over wat de behandelingen van Jan Bart met me gedaan hebben!” Jiannoula – Almere.

 “Mijn  rechterhand deed al zeker een jaar veel pijn, een pijn die steeds erger werd. Ik handwerkte graag maar kon geen breinaalden meer vast houden. Ook mijn wandelstok kon ik niet meer verdragen door de druk op de pijnlijke plek. Daardoor kwam ik ook minder het huis uit. In mijn onderarm zaten plekken die behandeld zijn en die ik zelf nu ook behandel. De pijn is nu veel minder. Ik laat er niets meer om.” Ida (87 jaar) – Wageningen.

“Al jaren loop ik met pijnklachten, met name in de onderrug. Vooral dat ene specifieke plekje in mijn rug was héél gevoelig. Fysiotherapie, oefeningen en houdingscorrectie hielpen maar matig. Stevige sportmassage van de rugspieren in combinatie met de behandeling van triggerpoints geeft wel veel verlichting. Sinds de derde behandeling gaat het echt veel beter. Ik kan nu weer gewoon uit mijn bed stappen. En fietsen gaat ook weer goed. Wat is dat fijn!” Nathalie – Almere.

“Door mijn beroep als professioneel musicus zit ik vaak vele uren per dag te repeteren met orkesten. Daardoor had ik een pijnlijke blessure in mijn rechterschouder. Autorijden was lastig en mijn bladmuziek omslaan een groot probleem. Jan Bart vond een triggerpoint in mijn schouder die hij direct behandeld heeft. De pijn was meteen minder. Nu behandel ik die plek zelf en ben ik klachtenvrij!” Lucas – Almere.

“Na een intensieve tenniswedstrijd kreeg ik flink last van mijn achillespees. Omdat ik de volgende dag weer een wedstrijd wilde spelen heeft Jan Bart mijn hiel gemasseerd en vakkundig getaped. Wedstrijd gewonnen!” Laetitia – Almere.

“ Ik kwam bij meneer Sloothaak met een heel stel klachten. Mijn knie deed pijn en mijn onderrug ook. Maar het meeste last had ik van krampen. In mijn handen en kuiten. Helemaal krom konden die staan. Vooral ’s nachts zodat ik er wakker van lag en mijn man ook uit z’n slaap hield. Ik was al bij allerlei behandelaars geweest maar voelde me daar niet serieus genomen. Jan Bart koos ervoor om mijn rug en knie voor de eerste behandeling even te negeren en eerst te werken aan die vreselijke krampen. Hij heeft plekken in mijn kuiten en onderarmen behandeld en me geleerd hoe ik het zelf moest doen. Ook moest ik rekoefeningen van hem doen. Ik zou een week later terugkomen voor een tweede behandeling. Maar die heb ik afgezegd. Ik had immers geen last meer van de krampen en ook m’n knie en rug deden geen pijn meer. Ik kan weer zwaar werk doen in de volkstuin. Mijn rug wordt daar wel moe van maar doet geen pijn. Ik weet hoe ik mezelf aan moet pakken en daar red ik me goed mee.” Leny (72) – Almere.

“Ik heb een tijd flink last van mijn rechtervoet gehad. Zo veel last dat ik zelfs met krukken gelopen heb. De diagnose was een ontsteking van de peesplaat onder mijn voet. Maar Jan Bart wilde laatst wel eens proberen of hij wat kon bereiken met triggerpoints in mijn rechterkuit. Die zaten er inderdaad! Hij heeft me kort behandeld en toen uitgelegd wat ik er zelf aan moest doen. Inmiddels loop ik weer zonder problemen. Bij het opstaan en na rust heb ik nog wel wat last en na een uur lopen begint mijn voet wel wat te protesteren, maar als het zo doorgaat komen mijn hardloopschoenen weer de kast uit! ”Marya – Almere.