Over Triggerpoint Almere

“Ieder mens is uniek, iedere oplossing van een pijnprobleem ook.”

Ik wil me graag voorstellen.

Mijn naam is Jan Bart Sloothaak. Sinds 2011 ben ik gediplomeerd sportmasseur. Ik ben aan de opleiding tot sportmasseur begonnen, omdat ik het als sporter interessant vind om te weten hoe we anatomisch in elkaar zitten. Die kennis wil ik gebruiken om fysieke klachten aan spieren en gewrichten te verhelpen. In 2012 heb ik Triggerpoint Almere opgestart. Wat zijn triggerpoints? Meer details daarover kun je vinden onder het kopje “Ons aanbod” en in deze korte video die je hier kunt zien. Kortweg zijn het kleine verkrampingen in spieren, die tot allerlei klachten in het hele lichaam kunnen leiden. Klachten zoals pijnlijke uitstralingen naar armen, benen en rug. Soms is er bij deze klachten de diagnose fibromyalgie gesteld, een aandoening waarbij triggerpoints een belangrijke bijdrage aan de pijnklachten kunnen leveren. Maar ook hoofdpijn wordt veelal veroorzaakt door geactiveerde triggerpoints. Ik heb 21 november 2015 de opleiding tot Triggerpoint Coach met succes afgerond. Daarbij ben ik tijdens de drie trainingsmodules getraind om triggerpoints te behandelen en cliënten te leren hoe ze zichzelf dagelijks kunnen behandelen.

Inmiddels wordt steeds duidelijker dat het behandelen van de spieren alleen niet voldoende is. Vastzittend bindweefsel of verkeerd uitgelijnde botten als het heiligbeen kunnen voor langdurige pijnklachten zorgen. Sinds 2012 neem ik vaak deel aan cursussen om steeds meer te leren over het verhelpen van klachten. In praktijk blijkt dat ik daarbij vaak veel verder kom dan fysiotherapeuten of manueel therapeuten. Ook omdat de technieken die ik toepas vaak heel recent ontwikkeld zijn.

Waarom is Triggerpoint Almere opgericht? Mijn doel is het verhelpen van klachten aan spieren, pezen en gewrichten door middel van het geven van therapeutische (massage-) behandelingen. Vaak komen cliënten bij mij met langdurige pijnklachten en gaan ze na een eerste consult met veel minder pijn de deur weer uit. Maar bij Triggerpoint Almere kun je ook prima terecht voor ontspanningsmassages. Bij veel behandelingen pas ik verschillende technieken toe uit allerlei massagestromingen, net wat er voor de cliënt die ik op dat moment behandel, het beste en het meest aangenaam is. Spreekt dit je aan? Heb je klachten aan rug, schouders, armen of benen of last van hoofdpijn? Zin in een ontspannende massage? Neem dan contact op via info@triggerpointalmere.nl of bel met 06 20625230 en we maken een afspraak voor een behandeling.

Tarief: het tarief bij losse consulten bedraagt 55 euro per 60 minuten.  Voor vaste klanten is het mogelijk om een vijf behandelingen kaart te maken waarbij de prijs per behandeling slechts 50 euro bedraagt! Met ingang van 01 januari 2019 zal het uurtarief 60 euro bedragen. Ook dan is er bij het vooruit boeken van meerdere behandelingen een korting van 5 euro op het uurtarief mogelijk.

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere.treatwell-appointment-blue