Over Triggerpoint Almere

“Het is frustrerend om met pijnklachten naar een therapeut te gaan en na tien sessies nog niets opgeschoten te zijn .”

Ik wil me graag voorstellen.

Massage Almere therapeut littekens

Mijn naam is Jan Bart Sloothaak. Sinds 2011 ben ik gediplomeerd sportmasseur. Ik ben aan de opleiding tot sportmasseur begonnen, omdat ik het als sporter interessant vind om te weten hoe we anatomisch in elkaar zitten. Die kennis gebruik ik om fysieke klachten aan spieren en gewrichten te verhelpen. In 2012 heb ik Triggerpoint Almere opgestart. Wat zijn triggerpoints? Meer details daarover kun je vinden onder het kopje “Ons aanbod” en in deze korte video die je hier kunt zien. Kortweg zijn het kleine verkrampingen in spieren, die tot allerlei klachten in het hele lichaam kunnen leiden. Klachten zoals pijnlijke uitstralingen naar armen, benen en rug. Soms is er bij deze klachten de diagnose fibromyalgie gesteld, een aandoening waarbij triggerpoints een belangrijke bijdrage aan de pijnklachten kunnen leveren. Maar ook hoofdpijn wordt veelal veroorzaakt door geactiveerde triggerpoints. Ik heb 21 november 2015 de opleiding tot Triggerpoint Coach met succes afgerond. Daarbij ben ik tijdens de drie trainingsmodules getraind om triggerpoints te behandelen en cliënten te leren hoe ze zichzelf dagelijks kunnen behandelen.

Inmiddels wordt steeds duidelijker dat het behandelen van de spieren alleen niet voldoende is. Vastzittend bindweefsel door littekens of verkeerd uitgelijnde botten als het heiligbeen kunnen voor langdurige pijnklachten zorgen. Sinds 2012 neem ik vaak deel aan cursussen om steeds meer te leren over het verhelpen van klachten. In praktijk blijkt dat ik daarbij vaak veel verder kom dan fysiotherapeuten of manueel therapeuten. Ook omdat de technieken die ik toepas vaak heel recent ontwikkeld zijn.

Waarom is Triggerpoint Almere opgericht?

Mijn doel is het verhelpen van klachten aan spieren, pezen en gewrichten door middel van het geven van therapeutische (massage-) behandelingen. Als sporter heb ik zelf ook geregeld te maken gehad met vervelende blessures. Daarmee kom je dan al snel bij de lokale fysiotherapeut terecht. En die doet wat hij/zij destijds geleerd heeft en volgt de boekjes die voorschrijven wat traditioneel erkende methoden zijn. En na tien sessies ben je nog niets opgeschoten… Heel frustrerend! Daarom doe ik veel opleidingen waarbij ik de allernieuwste technieken van over de hele wereld leer. Vaak komen cliënten bij mij met langdurige pijnklachten en gaan ze na een eerste consult met veel minder pijn de deur weer uit. Bij veel behandelingen pas ik verschillende technieken toe uit allerlei opleidingen, net wat er voor de cliënt die ik op dat moment behandel het beste  is. Spreekt dit je aan? Heb je klachten aan rug, schouders, armen of benen of last van hoofdpijn? Neem dan contact op via info@triggerpointalmere.nl of bel met 06 20625230 en we maken een afspraak voor een behandeling. Of gebruik onderstaande knop voor een online boeking.

Tarief: het tarief bij losse consulten bedraagt 60 euro per 60 minuten.  Voor vaste klanten is het mogelijk om een vijf behandelingen kaart te maken waarbij de prijs per behandeling slechts 55 euro bedraagt!

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere.treatwell-appointment-blue