Fascia (bindweefsel) behandeling van littekens

Last van littekenweefsel door bijvoorbeeld een keizersnede? Een fascia behandeling kan wonderen verrichten.

Tot enkele jaren geleden dachten we dat de spieren en de botten de enige onderhuidse mechanische structuren waren die echt van belang zijn. De laag bindweefsel die zich tussen de huid en de spieren bevindt blijkt echter zeker zo belangrijk te zijn! Deze fascialaag kan verdrogen en stug worden. Omdat je deze laag over je hele lijf draagt als een soort elastisch Spiderman pak heeft het enorme consequenties voor je beweeglijkheid en houding als de fascia stug en verkort is. Gelukkig blijkt het heel goed mogelijk om de fascia heel gericht aan te pakken en deze in een enkele sessie weer de ruimte te geven. Het fijne daarbij is dat die herwonnen vrijheid tot wel drie maanden kan aanhouden.

Jan Bart heeft vanaf september 2015 allerlei trainingen op het gebied van de fascia behandeling gevolgd. Tegenwoordig is er bijna geen enkele triggerpoint behandeling meer die niet vooraf gegaan wordt door het losmaken van de betrokken fascia lijn.

Dit losmaken duurt ook zelden langer dan een minuut of tien en kan dus prima onderdeel zijn van een triggerpoint sessie!

Vastzittende fascia speelt ook een belangrijke rol bij littekens na bijvoorbeeld een operatie. Daarbij is er diep door de lagen weefsel gesneden die daarop reageren door star en stug littekenweefsel te maken. Dat is vaak voelbaar als een dikke bult rondom de operatiesnede. Ook kunnen de buikspieren uitgeschakeld staan na een keizersnede. Een korte behandeling met het basalten GuaSha “schrapertje” geeft meestal al meteen verlichting van de klachten. En gaan de betrokken spieren weer naar behoren functioneren. Heb je zo’n vervelende littekenplek? Maak dan een afspraak om deze te laten behandelen. Het mooie is daarbij dat er altijd direct resultaat geboekt wordt!

 

Tarief: 55 euro per 60 minuten. U kunt bij Triggerpoint Almere ook betalen met uw PIN pas.

Via de Treatwell website kun je direct online boeken bij Triggerpoint Almere.treatwell-appointment-blueKies hierbij voor de optie Fascia/littekenbehandeling.